Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Δύο Αθλητές μας Διακρίνονται στο Πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, δύο αθλητές μας, ένας πρώην κι ένα νυν, ο Γιώργος Χοϊλούς(*) κι ο Λουκάς Βούλτσιος(**), Επισμηνίας και Ταγματάρχης αντίστοιχα διακρίθηκαν το Πρωτάθλημα Ξιφασκίας των Ενόπλων Δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, υπό την αιγίδα του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). 

Ειδικότερα, ανήμερα του προστάτης της Αρχαγγέλου Μιχαήλ, η ομάδα ξιφασκίας της Πολεμικής Αεροπορίας κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Ενόπλων Δυνάμεων 2015(***). Την ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελούσαν οι Σμηναγός Ηλίας Τσίτσιος, Υποσμηναγός Σπύρος Ζούμας, Υποσμηναγός Ιωάννης Λιανός και ο Επισμηνίας Γεώργιος Χοϊλούς(*). 
 

Δεύτερη κατατάχθηκε η ομάδα του Στρατού Ξηράς με τους Ταγματάρχες Ανέστη Ράμναλη, Λουκά Βούλτσιο και Σωτήριο Ανυφαντή και Ανθυπολοχαγό Μιλτιάδη Νασιούλα, με και τρίτη του Πολεμικού Ναυτικού με τους Πλωτάρχη Περτσινίδη Νίκο, Ανθυποπλοίαρχο Εμμανουήλ Νασιούλα, Επικελευστή Ανδρέα Μανουσέλη και Χαράλαμπο Μάρκου.  Στην απονομή των μεταλλίων έκανε ο Ταξίαρχος (Δ) Απόστολος Κορρές Διευθυντής ΓΕΑ/Β3/.
  

Στο ατομικό αγώνισμα διακρίθηκαν 1ος Χρυσό μετάλλιο ο Ανθυπολοχαγός Μιλτιάδης Νασιούλας του Στρατού Ξηράς, 2ος αργυρό μετάλλιο ο Δόκιμος Υπαστυνόμος Αναστάσιος Κολέντζης της ΕΛΑΣ και τις δύο τρίτες θέσεις μοιράστηκαν οι Πυροσβέστης Γιώργος Γκέλιας της Πυροσβεστικής και Επισμηνίας Γιώργος Χοϊλούς της Πολεμικής Αεροπορίας τα δύο χάλκινα μετάλλια. Την απονομή των μεταλλίων έκανε ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Παγουρόπουλος, Διοικητής της ΣΣΑΣ. 
(*) Ο Επισμηνίας Γιώργος Χοϊλούς, υπήρξε αθλητής του Μ.Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης από το 2004 όταν μεταγράφηκε από τον Μ.Αλέαξανδρο Κορδελιού και το 2005 και το 2009 συμμετείχε στην βασική ομάδα του Μ.Αλέξανδρου Θεσσαλονίκης στο Πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ το 2008 κατέκτησε 3η θέση - Χάλκινο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας της Πολεμικής Αεροπορίας, με την ομάδα του ΑΤΑ. Φέτος κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα του ξίφους Μονομαχίας στο Πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων και Χρυσό Μετάλλιο με την ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας. 

(**) Ο Ταγματάρχης Λουκάς Βούλτσιος, είναι αθλητής του Μ.Αλεξάνδρου, και κατέκτησε στη σημερινή διοργάνωση το αργυρό μετάλλιο και τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων με την ομάδα του Στρατού Ξηράς.  
 
.
(***) Είναι η δεύτερη φορά ιστορικά που η Πολεμική Αεροπορία κατέκτησε το πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά το 2003 όταν το κατέκτησε με τους Επισμηναγό τότε Ιωάννη Μανομενιδη, Υποσμηναγό Νικόλαο Πίτατζη και τους Ικάρους Κωνσταντίνο Γουναρίδη και Α.Φεκχάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου