Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Πολύ Καλές Θέσεις Κατέκτησαν οι Αθλητές κι οι Αθλήτριες μας στο KidSCup III στη ΔΕΘ


Να συγχαρούμε τους αθλητές μας Σταύρο Μαροκορίδη, τον Ορέστη Πιλαφτσή και τον προπονητή τους Παναγιώτη Τεληπορανίδη, που κατέκτησαν την 2η και την 7η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 22 διαγωνιζόμενους, στην κατηγορία κάτω των 11 ετών αγοριών στο ξίφος ασκήσεως.

Επίσης στις αδελφές Σοφία και Βαρβάρα Πιλαφτσή, και τον προπονητή τους Ζαφείρη Γερακούση, που μετά από διετή τουλάχιστο απουσία επανήλθαν κι άρχισαν να ανακάμπτουν, καταλαμβάνοντας την 6η και την 12 θέση, ανάμεσα σε 17 διαγωνιζόμενες στην κατηγορία κάτω των 17 ετών εφήβων κοριτσιών (νεάνιδων).

Ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλες κι όλους τους αθλητές και τους συλλόγους, να νικούν οι καλύτεροι και να επικρατεί η άμιλλα και το αθλητικό πνεύμα σε όλες τις διοργανώσεις, ώστε να παραμείνει η ξιφασκία το ευγενές άθλημα που όλοι, μικροί και μεγάλοι, ονειρεύονται να εξασκήσουν.
Η περίπτωση του Σταύρου Μαυροκορίδη, είναι μία κλασσική περίπτωση εγωισμού κι αποτυχίας του πρώην Εφόρου Ξιφασκίας του συλλόγου μας, που το 2014 ματαίωσε το πρόγραμμα του ξίφους ασκήσεως που είχαμε ξεκινήσει αρχικά με προπονητή τον Πάνο Τεληπορανίδη και στη συνέχεια με τον Ιορδάνη Ηλιάδη "αποφασίζοντας και διατάσσοντας" όλα τα παιδιά να πάνε στο ξίφος μονομαχίας που είχε ξεκινήσει ως προπονητής ο γιος του. Την εποχή εκείνη ο Σταύρος θα σταματούσε την ξιφασκία χωρίς οι γονείς του να το κάνουν ιδιαίτερα θέμα. Την επόμενη χρονιά 2015, γνωρίζουν οι φίλαθλοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο πρώην Έφορος Ξιφασκίας ίδρυσε τον δικό του σύλλογο κι αποχώρησαν μαζί με τον υιό του προπονητή παίρνοντας ως "προίκα" όλους τους ενεργούς αθλητές που ήθελαν να τον ακολουθήσουν, ώστε να μην στερηθούν τον προπονητή με τον οποίο αισθάνονταν καλύτερα. Για εμάς στον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης, προτεραιότητα είναι το καλό των αθλητών μας, ακόμη κι όταν μας αδικούν με τις επιλογές τους, ώστε όταν κι όσοι ζήτησαν μεταγραφή τους την δώσαμε με ένα και μόνο όρο προς τον αποδέκτη σύλλογο, να μπορούν να επανέλθουν ελεύθερα όποτε το αποφασίσουν να επιστρέψουν, εμείς τους θεωρούμε όλους οικογένεια μας.
Ευτυχώς για τον Σταύρο Μαυροκοριδη, είχε διακόψει προσωρινά και δεν είχε αυτό το δίλημμα. Πλέον, χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, ο σύλλογος μας σέβεται την επιθυμία του να προπονείται με τον προπονητή που επέλεξε, τον Παναγιώτη Τεληπορανίδη κι έχει την σημαντική διάκριση να είναι 2ος, αργυρό μετάλλιο, στο κύπελλο της Κυριακής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου