Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ποια Είναι η Αμαλία Αθανασίου του Α.Σ. Άρης Θεσσαλονίκης;

Η αρχηγός της νεοσύστατης ομάδας του Α.Σ. Άρης Θεσσαλονίκης, η Αμαλία Αθανασίου, έκανε φέτος για πρώτη φορά την εμφάνιση της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών Ελλάδας, αγωνιζόμενη στο ξίφος μονομαχίας στα πλαίσια της Κοινοπραξίας Ανάπτυξης της Ξιφασκίας(*) δανεική στον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης και κατάφερε μέσα σε 5 μήνες προπόνησης να ξεπεράσει νικηφόρα το πρώτο σημαντικό εμπόδιο των ομίλων, καταφέρνοντας δύο νίκες σε έξι αγώνες που έδωσε, με κάποιες αρκετά νεώτερες κι εμπειρότερες αθλήτριες, κατατασσόμενη το Σάββατο 12 Μαΐου 2016 στην πολύ τιμητική 32η θέση.

Άξιο προσοχής για το μεγάλο ανταγωνισμό που υπήρχε, είναι ότι μετά την Αμαλία βρέθηκαν, 33η η Άννα Μαρινοπούλου, περυσινή μας αθλήτρια που μεταγράφηκε σε άλλο σύλλογο και ως αθλήτρια μας είχε καλύτερη θέση την 7η θέση στο Κύπελο Ελλάδας το 2013, ενώ η ίδια αθλήτρια την επόμενη ημέρα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ομαδικό αγώνισμα με το νέο της σύλλογο.



Στη συνολική διαρκή κατάταξη, με ένα μόνο αγώνα στους 4 που μετρούν στη βαθμολογία, βρέθηκε στην 57η θέση της Πανελλήνιας κατάταξης, ενώ μπροστά της έχει αρκετές αθλήτριες που σε προηγούμενους αγώνες έχουν μηδενικές βαθμολογίες, ώστε κάθε αγώνας που ακολουθεί θα βελτιώνεται.

.

Η Κοινοπραξία ανάπτυξης της ξιφασκίας είναι μία άτυπη συνεργασία ορισμένων συλλόγων της Θεσσαλονίκης που ενδιαφέρονται να συστήσουν τμήμα ξιφασκίας, με τον Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης, δεν είναι ακόμη μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και δεν έχουν αυτοδύναμα ομάδες ξιφασκίας αλλά συμπροπονούνται με το προπονητικό επιτελείο του Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος, με σκοπό σύντομα να αποκτήσουν ομάδες και δικούς τους προπονητές. Φέτος στην κοινοπραξία συμμετείχαν ο Α.Σ. Άρης και ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, ενώ προτάσεις έχουν γίνει και σε άλλους συλλόγους για τη διάδοση του αθλήματος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου