Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Επιτυχίες των μικρών Αθλητών και Αθλητριών μας στα Ιωάννινα!

Με επιτυχίες για την ξιφασκία και ειδικότερα στην σπάθη του Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης και τους συλλόγους της Κοινοπραξίας Ανάπτυξης της Ξιφασκίας, δηλαδή τον Α.Σ. Άρης Θεσσαλονίκης και τον Μ.Γ.Σ. Απόλλωνα Καλαμαριάς έκλεισε το διεθνές κύπελλο KID'S CUP Fencing Grand Prix που έγινε το Σάββατο 16 Απριλίου στα Ιωάννινα, με την οργανωτική ευθύνη του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας και της Ακαδημίας Ξιφασκίας ΙωαννίνωνΗ σπάθη είναι το όπλο της ξιφασκίας που έχει δώσει νέα ώθηση στη φήμη του αθλήματος, καθώς σε αυτό αγωνίζεται η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Βάσω Βουγιούκα 

Στη φωτογραφία η Αναστασία Φ. του Απολλωνα
Καλαμαριάς στα αριστερά στην 2η θέση (αργυρό
 μετάλλιο) και στην 3η θέση χάλκινο μετάλλιο η Άννα Κ.
του Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης
Ειδικότερα, τα αργυρά μετάλλια κατέκτησαν η Αναστασία Φρ. του Μ.Γ.Σ.Κ. Απόλλων Καλαμαριάς στη σπάθη κάτω των 11 ετών (-11) και ο Σταύρος Μ. του Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης στη σπάθη κάτω των 11 ετών (-11). 

Τα χάλκινα μετάλλια ήταν και τα δύο στη σπάθη στα αγόρια από τον Γκυ Λ. του Α.Σ. Άρη Θεσσαλονίκης και στην Άννα Κ. του Γ. Σ. Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης

Επίσης στην οκτάδα της κατηγορίας τους κατατάχθηκαν ο Λάζαρος Λ. του Α.Σ. Άρης στη σπάθη κάτω των 11 ετών και η Σοφία Π. του Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος στο ξίφος μονομαχίας κάτω των 17 ετών.

Στη φωτογραφία ο Γκυ Λεωτόν, του Α.Σ. Αρης
Θεσσαλονίκης, στην 3η θέση - χάλκινο μετάλλιο
και δεξιά από το βάθρο ο αδελφός του
Λάζαρος Λεωτόν στην 5η θέση
Οι επιτυχίες αυτές, ειδικά για τη σπάθη για στους συλλόγους της Κοινοπραξίας Ανάπτυξης της Ξιφασκίας,  οφείλονται στην φιλότιμη προσπάθεια του Γιώργου Αηραπετιάν, του Γεωργιανού φοιτητή του ΑΠΘ που ως διεθνής αθλητής σπάθης ενδιαφέρθηκε και συμβάλει ανιδιοτελώς στη νέα αυτή προσπάθεια καθιέρωσης της σπάθης ως ξίφους που θα φέρει  διακρίσεις στην πόλη μας. 
"Είναι ένας θαυμάσιος νέος, που αγαπάει την ξιφασκία και αφιερώνεται στα παιδιά" δήλωσε ο Γιάννης Μανομενίδης, ο εμπνευστής μίας προσπάθειας συνεργασίας των τριών αυτών συλλόγων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, του Μ. Αλεξάνδρου, του Άρη και του Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά και όσων άλλων θελήσουν να συνεργαστούν με αυτό το σκοπό, στα πλαίσια μίας κοινοπραξίας που συγκρότησαν για την ανάπτυξη της ξιφασκίας, προσκαλώντας δήμους και σχολεία και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης στην ξιφασκία που πέρυσι οι Παγκορασίδες του ήταν Πρωταθλήτριες Ελλάδας 2015 στο ξίφος μονομαχίας.      

Στη φωτογραφία ο προπονητής Γιώργος Αηραπετιάν
με τις σπαθίστριες Άννα Κ. (από αριστερά χάλκινο
μετάλλιο) του Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης,
και δεξιότερα την Αναστασία Φρ. αργυρό μετάλλιο
του Απόλλωνα Καλαμαριάς και τους σπαθίστες του
Α.Σ. Άρη Γκυ Λ. (
χάλκινο) και τον Λάζαρο Λ. (5η θέση)
Τα μετάλλια αυτά, από αθλητές κι αθλήτριες που μόλις φέτος ξεκίνησαν την ξιφασκία, δίνουν νέες ελπίδες για την ξιφασκία της Θεσσαλονίκης, καθώς φαίνεται ότι η επόμενη χρονιά αρχίζει να αποκτάει νέο ενδιαφέρον κι ίσως κρύβει κι ευχάριστες εκπλήξεις, καθώς ο Α.Σ. Άρης έχει διαθέσει αποκλειστικό χώρο για την προπόνηση της ξιφασκίας κι ο σύλλογος ανακάμπτει στα διοικητικά του. Παρόμοια κινητικότητα κι ενδιαφέρον έχει εκφραστεί κι από άλλους συλλόγους, σχολεία και δήμους για την ανάπτυξη της ξιφασκίας. Μακάρι η συνεργασία και η άμιλλα να είναι οδηγός για το μέλλον και να ξαναδεί η ξιφασκία της Θεσσαλονίκης και πάλι Πανελλήνιες ομαδικές διακρίσεις, κάτι που είναι πολύ εφικτό όταν το έχει πετύχει με ζηλευτό τρόπο η γειτονική μας Φλώρινα που φέτος ο τοπικός Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας έδρεψε σχεδόν όλων ηλικιακών κατηγοριών τα Πρωταθλήματα στο ξίφος μονομαχίας και στο ξίφος ασκήσεως.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου