Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Καλή Επιτυχία στον Απερχόμενο Έφορο Ξιφασκίας Γιάννη Πασχαλίδη, στη Νέα του Ομάδα!


Συντάκτης Ιωάννης Μανομενίδης, Αρχηγός Ομάδας

Γυμναστικός Σύλλογος "ο Μέγας Αλέξανδρος" Θεσσαλονίκης
Τμήμα Ξιφασκίας
Αριθμός Πρωτοκόλλου  676  
Θεσσαλονίκη 4 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΣ:      Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας
ΚΟΙΝ:     Σωματεία Ξιφασκίας

ΘΕΜΑ:    Ορισμός Νέου Εφόρου Ξιφασκίας

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι, μέλη των άλλων συλλόγων ξιφασκίας, πολλοί ήδη γνωρίζετε ότι ο μέχρι πρότινος έφορος ξιφασκίας του συλλόγου μας ο Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Πασχαλίδης, αποφάσισε τη σύσταση του νέου αθλητικού συλλόγου ξιφασκίας «ο Ξιφομάχος» Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι και Πρόεδρος. Του ευχόμαστε εγκάρδια καλή επιτυχία!
Ο Γιάννης Πασχαλίδης, ως Έφορος Ξιφασκίας έχει επιδείξει σημαντικότατο έργο όχι μόνο για την ξιφασκία στο σύλλογο μας αλλά και γενικότερα για την ξιφασκία στην πόλη μας, προβάλλοντας και τιμώντας τον Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης σε όλη τη διάρκεια της θητείας του και η προσφορά του ίσως και να μείνει αξεπέραστη.
Γνωρίζουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με την ξιφασκία, όμως είναι θεωρούμε σημαντικό σε ένα εξέχον πρώην μέλος μας που ξεκινάει μία νέα πορεία, να του τα αναγνωρίσουμε και δημόσια. Ειδικότερα ο Γιάννης Πασχαλίδης από το 2011 ορίστηκε ως έφορος ξιφασκίας, οπότε οι ομάδες των ανδρών και των γυναικών ήταν απλώς στην 16άδα του ξίφους μονομαχίας. 
Το 2012 η Ελένη Πασχαλίδου κατέκτησε το Πρωτάθλημα στο Ξίφος Μονομαχίας, και η ομάδα των γυναικών την 3η θέση. Το 2013  είχαμε κι πάλι την Ελένη Πασχαλίδου αλλά και την Χριστίνα Μαρία Σουλή, Πρωταθλήτρια και Τριταθλήτρια Ελλάδας αντίστοιχα και την ομάδα των γυναικών επίσης 3η στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα συγκροτήσαμε ομάδες ξίφους ασκήσεως και σπάθης ανδρών και γυναικών που κατατάχθηκαν στην 8άδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, με το σύλλογο μας να κατατάσσεται 10ος για πρώτη φορά Πανελληνίως. Το 2014 η Ελένη Πασχαλίδου 3η και η ομάδα των γυναικών 4η στο Πρωτάθλημα, όμως στο Κύπελλο του ίδιου έτους (Σεπ 2014) επαναλάβαμε την επιτυχία του Πρωταθλήματος 2013 με την Ελένη Πασχαλίδου Κυπελούχο Ελλάδας και ταυτόχρονα 3η την Χριστίνα Μαρία Σουλή. Το 2015 για πρώτη φορά πήραμε το Πρωτάθλημα Ελλάδας στις παγκορασίδες (κάτω των 13 ετών) στο ξίφος μονομαχίας, ενώ στις γυναίκες καταταγήκαμε στην 3η θέση του ομαδικού και στους άνδρες για πρώτη φορά μπήκαμε στην οκτάδα κατακτώντας την 5η θέση, ενώ η αθλήτρια μας Φανή Βαρβέρη επίσης κατετάγη 3η στο ατομικό αγώνισμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Παράλληλα σε όλα
αυτά τα χρόνια, αρχής γινομένης από το Κύπελλο των 100 ετών των Βαλκανικών πολέμων το 2012 κι έκτοτε ο Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος είμαστε πρακτικά ο μόνος σύλλογος ανάμεσα σε όλους τους συλλόγους της Θεσσαλονίκης που διοργανώνουμε δύο διεθνείς αγώνες ετησίως, με τις ονομασίες Μέγας Αλέξανδρος, Κύπελλο Θεσσαλονίκης – Thessaloniki Cup, Αρχάγγελος, Στρατηλάτης και Κύπελλο Μακεδονίας, αγώνες ανοικτούς σε όλους τους συλλόγους αδιακρίτως προσελκύοντας κι αθλητές από όλη την Ελλάδα και στους οποίους μέχρι σήμερα συμμετέχουν αθλητές από την Κύπρο, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την ΠΓΔΜ και φέτος για πρώτη φορά και από την Ιταλία, καθιστώντας, για μία πενταετία, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας επίκεντρο ανάπτυξης της ξιφασκίας στην πόλη μας. Παράλληλα στη διάρκεια της θητείας του, ο σύλλογος μας με τη χρηστή του διαχείριση, από τις συνδρομές των γονέων και των αθλητών, απέκτησε τρία πλήρη μηχανήματα Favero, πέραν των όσων υλικών έχει προσωπικά αγοράσει ο ίδιος για την πραγματοποίηση αγώνων ξιφασκίας. Περιττό να αναφερθούμε στο ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την ξιφασκία με εκπομπές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές, με πληθώρα άρθρων σε εφημερίδες και γενικότερα για την αναγνώριση του συλλόγου μας ως του πλέον δραστήριου στην πόλη μας. Όλα αυτά τα θετικά που συνέβησαν με την αποφασιστική συμβολή του Γιάννη Πασχαλίδη ως εφόρου μας, ο Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης τον ευχαριστεί, θα τον κρατήσει με αγάπη στις χρυσές σελίδες της ιστορίας του συλλόγου μας και του ευχόμαστε εγκάρδια καλή επιτυχία με το νέο σύλλογο, τον «Ξιφομάχο», με τον οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε άριστες σχέσεις.

Κατόπιν αυτών, σας γνωρίζουμε ότι ορίζουμε νέο Έφορο Ξιφασκίας του Συλλόγου μας τον κ. Ευστάθιο Μανομενίδη, με τον οποίο μπορείτε να συνεχίσετε να επικοινωνείτε κανονικά στο email του τμήματος ξιφασκίας του συλλόγου μας (mathfencing παπάκι gmail τελεία com).

κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας,
κυρίες και κύριοι, μέλη των άλλων συλλόγων ξιφασκίας,
δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει η αποχώρηση του Γιάννη Πασχαλίδη, όμως εφόσον οι αθλητές μας ενδιαφέρονται να συνεχίσουν να φορούν το σήμα του συλλόγου μας, ο Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης θα τιμήσει την ιστορία του και σύντομα θα ξαναβρούμε το βηματισμό μας. Περιμένουμε από όλους και πρωτίστως από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας να συνεχίσετε να στηρίζετε την ξιφασκία στη Θεσσαλονίκη και δεσμευόμαστε προς όλους τους αθλητές και τους φιλάθλους της ξιφασκίας και την κοινωνία της πόλης μας ότι ως σύλλογος θα έχουμε πρωταρχική μας προτεραιότητα τη συνεργασία για να προχωρήσουμε ακόμη πιο ψηλά!

          
            Ευχόμαστε καλή αθλητική περίοδο 2015-2016.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Στυλιανός Τηλέμαχος Κλεόπας
Πρόεδρος «Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος» 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου